Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad …
Orfeó Gracienc
Una mica d'història
L’Orfeó Gracienc va ser fundat l’any 1904 pel mestre Joan Balcells, esdevenint ràpidament una gran entitat social i cultural amb activitats de muntanya, sardanes, teatre…
En l’aspecte musical, a més a més d’obres populars catalanes, va presentar les principals obres corals del repertori mundial gràcies a la constant col·laboració amb els mestres Joan Lamote de Grignon i Pau Casals i les seves orquestres.
Després del parèntesi forçat per la guerra civil el mestre Antoni Pérez i Simó es va fer càrrec de la direcció del cor, i amb Maria Teresa Balcells i d’altres reprèn un gran conjunt que farà la primera audició d’El Messies de Händel a Barcelona (1950), les primeres audicions a Espanya de la Passió segons Sant Joan de Bach (1952), o col·labora amb el Liceu (Parsifal de Wagner, 1961). La Generalitat de Catalunya atorgà per les seves trajectòries la Creu de Sant Jordi a l’Orfeó Gracienc (1986) i al mestre Antoni Pérez i Simó (2003).
El mestre Poire Vallvé dirigí l’Orfeó Gracienc des de l’any 1996 fins el 2021, treballant a cappella, o amb petits conjunts instrumentals, orquestres i d’altres cors, repertori popular català, clàssic i barroc. També va presentar amb l’Orfeó Gracienc repertoris més moderns i eclèctics, com jazz-folk amb Folkincats i creacions seves com La Festa, Viatge a la Mediterrània i Born 1714-2014 en col·laboració amb Manuel Forcano, Joan Monné, Oriol Gonzàlez i molts altres.
A mitjan 2021, Pablo Larraz pren el relleu de la direcció de l’Orfeó Gracienc, acompanyat per Laia Santanach en la direcció artística. Entre els seus objectius hi ha potenciar els diferents grups corals i l’Escola de Música de l’Orfeó Gracienc aportant una visió col·laborativa, moderna i avantguardista. Completa l’equip artístic Olga Claret, com a pianista correpetidora.
Pablo Larraz Dalmases
El 2010 entra a formar part de l’Orfeó Català com a director assistent i coordinador pedagògic de la formació vocal i musical dels cantants, havent treballat amb Josep Vila i Casañas i amb el prestigiós director anglès Simon Halsey. Al gener de 2019 va ser nomenat Director Principal.
Nascut a Jaca (Osca) en una família de mestres d’escola, la seva vocació per l’ensenyament i la música el va portar a ser mestre especialista de primària. Aquesta passió per la pedagogia i la música és el que intenta traslladar al món coral, apostant per la inclusió de cadascun dels i les cantaires del grup. El cor pensat com un espai d’interacció i d’enriquiment personal a partir del respecte, la sensibilitat i la tendresa; i de l’exigència i el rigor en el treball musical amb una voluntat de servei envers la societat.
Inicia els seus estudis musicals a la seva ciutat natal i obté el títol Professional de Piano al Conservatorio de Sabiñánigo. Ja a Barcelona, cursa Magisteri Musical a la UAB, obté el títol superior de piano al Conservatori Municipal amb la professora Carme Poch i de direcció coral a l’ESMUC sota la tutela de Josep Vila, Johan Duijck i Xavier Puig. Al llarg de 20 anys ha pogut treballar amb multitud de formacions. Ha estat director de cors juvenils com el Cor Jove de l’Orfeó Gracienc (2005-2007), Cor Jove del Conservatori de Girona (2013-2019, del qual va ser fundador) i del cor Albada de l’ACM (2007-2013); de cors infantils com el Virolet de Lluïsos de Gràcia (2000 – 2004 i 2008 – 2011); i de diferents cors adults, destacant la seva trajectòria amb el Cor de Cambra de la Diputació de Girona (2008 – 2019).
Com a director ha pogut dirigir i preparar les obres més carismàtiques del repertori coral i simfònic-coral, treballant al costat d’alguns dels directors més importants del panorama internacional i nacional com Gustavo Dudamel, Simon Rattle, Valery Gergiev, François-Xavier Roth, Pablo Heras Casado o Victor Pablo Pérez entre d’altres.
Actualitat
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad …
Para que se vea la imagen de fondo, es necesario activar la opción “Tiles”