120 anys d´història ens acompañen

Institució Coral Catalana fundada l’any 1904 al barri de Gràcia, Barcelona.

Benvingudes i Benvinguts

Som una família coral, som graciencs, vine a cantar amb nosaltres!

L’Orfeó Gracienc és el cor de referència a la Vila de Gràcia, i un dels referents a Barcelona i a Catalunya. A l’Orfeó Gracienc i les seves agrupacions corals hi poden començar a cantar els infants des dels 3 anys. L’entitat disposa d’Escola de Música i dansa pròpies amb una història d’ensenyaments referents des del mateix moment de creació de l’entitat. Com a seccions les actuals són les de l’Esbart i Teatre.

Desenvolupa diverses línies d’activitats pròpies com ara audicions musicals per a infants, casals artístics, o tallers entre d’altres. Aixopluga diversos grups i en els espais de què disposa s’hi desenvolupen una multiplicitat d’activitat. 

Si t’agrada la música, aquest és el teu lloc

Els nostres cors...

Orfeó Gracienc

REFERENT CULTURAL

L’Orfeó Gracienc va ser fundat l’any 1904 pel mestre Joan Balcells, esdevenint ràpidament una gran entitat social i cultural amb activitats de muntanya, sardanes, teatre…

A mitjan 2021, Pablo Larraz pren el relleu de la direcció de l’Orfeó Gracienc, acompanyat per Laia Santanach en la direcció artística. Entre els seus objectius hi ha potenciar els diferents grups corals i l’Escola de Música de l’Orfeó Gracienc aportant una visió col·laborativa, moderna i avantguardista.

Cor Tàndem

LES VEUS DEL FUTUR

L’Orfeó Gracienc va ser fundat l’any 1904 pel mestre Joan Balcells, esdevenint ràpidament una gran entitat social i cultural amb activitats de muntanya, sardanes, teatre…

A mitjan 2021, Pablo Larraz pren el relleu de la direcció de l’Orfeó Gracienc, acompanyat per Laia Santanach en la direcció artística. Entre els seus objectius hi ha potenciar els diferents grups corals i l’Escola de Música de l’Orfeó Gracienc aportant una visió col·laborativa, moderna i avantguardista.

Coloraines

COR INFANTIL

A l’Escola Coral de l’Orfeó Gracienc, un projecte propi i diferenciat, s’inicien els infants a partir dels 3 anys en el cant coral.

El nostre és un projecte transversal d’Escola Coral que s’incardina amb l’Escola de Música pròpia de l’Orfeó Gracienc autoritzada per la Generalitat de Catalunya. Venim de força lluny, des de l’any 1904 l’Orfeó Gracienc actua com a formador en el cant coral per als d’infants.

Roig Korai

COR DE NOIES

ROIG KORAI de l’Orfeó Gracienc és un grup format per noies d’entre 15 i 25 que pretén guadir tot aprenent a fer música vocal de diferents estils i repertori. Forma part de l’escola coral de l’Orfeó Gracienc i obre la porta a l’accés a l’Orfeó Gracienc.

Roig Korai prové, d’una banda, del significat del roig corall (vitalitat i passió) i del significat de korai en grec (dones joves). Des dels inicis, el cor ha estat dirigit per Laia Santanach, amb Paul Perera a la sotsdirecció i al piano.

Veus amb Gracia

UNA GRAN FAMÍLIA

El Cor Veus amb Gràcia és un dels cors de l’escola coral de l’Orfeó Gracienc. Dins de la família del cors de l’Orfeó Gracienc desenvolupa un paper concret dins el cant coral a l’entitat.

Es va crear el gener del 2010. Es va formar per tal de donar la oportunitat de cantar a totes aquelles persones que volien cantar a l’Orfeó Gracienc però que, d’entrada, no els era possible. Gent provinent d’origens diversos: els que s’acostaven nous a l’entitat, pares i mares de “Coloraines” Cor infantil de l’Orfeó Gracienc, alumnes de l’escola de música o també altres usuaris de l’entitat.

Veus de Tardor

 La passió per cantar

El Cor Veus de Tardor de l’Orfeó Gracienc s’inicïa com a nou projecte a partir de la finalització del projecte de Cor d’Antics Cantaires de l’Orfeó Gracienc.

El Cor Veus de Tardor és un cor de veus blanques que pretén cobrir l’àmbit a l’entitat de les persones a partir de seixanta-cinc anys que desitgen trobar en la pràctica del cant coral una experiència enriquidora de formació personal i de gaudi musical.  El cor assaja un dia a la setmana alhora que participa tant dels concerts a la mateixa entitat com en àmbits externs.

Premiada per la tasca musical i educativa i cultural a l'antiga vila de Gràcia

Orfeó Gracienc, que és una de les entitats orfeonístiques més antigues i amb més vitalitat de Barcelona, per la tasca no solament musical sinó educativa i cultural que ha dut a terme dins l’antiga vila de Gràcia, a la qual pertany com a part més entranyable i indissoluble del seu patrimoni, gràcies, sobretot, als excel·lents mestres que ha tingut la sort de tenir.

Escola de Música de L´Orfeó Gracienc

L’escola, reconeguda per la Generalitat de Catalunya, ofereix el grau elemental d’ensenyaments, forma gent per a entrar al conservatori i permet a un multiplicat de persones trobar el seu encaix particular amb el món de la música.

Nascuda a partir de la tradició de donar formació musical als cantaires dels cors de l’entitat, l’actual escola va ser fundada l’any 1975 pel mestre Antoni Pérez i Simó, que va continuar amb aquesta tradició i va fer créixer l’escola amb la incorporació d’alumnes de diverses procedències, a més de donar un reconeixement acadèmic oficial als ensenyaments impartits.

Estem encantats de poder atendre't.

Aviso Legal

Política de privadas

Política de cookies