L'Orfeó Gracienc programa la Plaça del Swing

 

Festa Major2016 Festa major2015 Festa major2014 Festa major2013 Festa major2012 Festa major2011
Festa major2010 Festa major2009  Festa major2008      

 Aquest any ja en farà 9!! L'Orfeó Gracienc, gràcies a l'oferiment per part del Districte de Gràcia i amb el suport de la Fundació de Festa Major de Gràcia, programa les activitats a fer a la Plaça del Diamant que acaba adoptant el títol de Plaça del Swing. Amb unes activitats per a tots els públics, l'Orfeó Gracienc aporta la seva experiència per a procurar tenir cada any una programació ben reeixida.

Plaça del Swing - Diamant 2016

L'Orfeó Gracienc, entitat musical de referència a Gracia, el districte de Gràcia i la Fundació Festa Major de Gràcia us presenten un programa d'activitats per infants, famílies i, sobretot, per als amants de la bona música i del swing. De 0 a 99 anys, activitats per a tothom a l'Orfeó Gracienc: cantar, escola de música, escola coral, ball, dansa tradicional, dansa clàssica, teatre, activitats per nadons...i moltes coses més.

Doneu-nos la vostra opinió a través del facebook de l'Orfeó Gracienc o també al facebook de la plaça del swing el twitter de la plaça i el compte d'instagram.

PER FESTA MAJOR SORTEGEM 20 DESCOMPTES A LES ACTIVITATS DE L'ORFEÓ GRACIENC. CLIQUEU AQUÍ!!!!

Només per participar-hi ja tindreu un obsequi.

 

Si teniu suggeriments per altres edicions us podeu adreçar a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


DILLUNS 15

2016 01_Cobla_Ciutat_de_Terrassa18:30 Sardanes per iniciar la festa, amb la incombustible Cobla Ciutat de Terrassa. Cobla amb trenta-cinc anys d'història que ens acompanya per obrir la festa amb la nostra música i el nostre ball.

 

 

 

2016 02_SwingCats lindyhop

22:00 Classe oberta de Lindy Hop a càrrec de l’Escola de Ball SwingCats Barcelona Aprendre a gaudir la música a traves del cos, aquí tindràs els primers elements per introduir-te en el món dels balls dels swing. El Swing és ritme, espontaneïtat i llibertat. Lindy Hop és un dels balls en parella que es ballaven a ritme de música swing a finals dels anys vint a Nova York, i que des de fa uns anys també es balla aquí a Barcelona.

 

 

 

 

2016 03_Shakin-all123:00. Concert de Swing Shakin' all. Shakin All us portarà a l'univers de la música vintage, un territori a la frontera entre el Jazz, el Blues, el Rock n' Roll i la música de Nova Orleans. Un concert ben divertit, amb els temes més marxosos de Louis Jordan, Ray Charles, Fats Domino, Louis Prima. 

 

 


DIMARTS 16

2016 04_Ocell d'Argent1

18:00 Espectacle familiar "L'ocell d'argent"  amb la companyia Bufanúvols. Hi havia una vegada una princesa que sempre estava contenta perquè cada matí quan es llevava rebia la visita d'un ocell d'argent. Aquest era el seu secret. Però un matí el seu estimat ocell va deixar d'anar-hi i això la va entristir moltíssim. En veure-ho el rei va fer un  decret que deia que donaria la ma de la seva filla al jove que li retornés l'alegria. Van començar a arribar a la cort joves d'arreu del regne: un pescador, un cuiner, un matalasser..., però cap no aconseguia fer tornar l'ocell d'argent. Fins que va aparèixer un mçusic, que amb les seves cançons va aconseguir el retorn de l'ocell estimat i, amb ell, l'alegria de la jove. 

 

2016 05_Atomic_Swing Five

 

 

23:00. Concert de Swing. Atomic Swing Five. El swing pot ser per ballar, per escoltar per divertir-se o per emocionar-se. Pot tenyir-se de blues o virar cap al bebop. Versàtil però sempre reconeixible, aquest estil de música uneix els components d'Atòmic Swing Five, un quintat que deu el seu nom a un mític àlbum de la big bans de Count Basie. 

 

 

 


DIMECRES 17

2016 06_ Ressonancies09:00 Performance "Ressonàncies" a càrrec de Mª Jesús Olivos artista resident a EART. "Ressonàncies" és una experiència que busca la ressonància d'un col·lectiu a través de la vibració de la veu. Es tracta que junts, asseguts en cercle, ressonem amb la vibració del so de la nostra mateixa veu i la dels altres mitjançant la nostra percepció corporal per acabar creant junt un paisatge sonor. Canta'm un conte a càrrec d'Ail'as Tot lligant l'art de la narració oral i l'animació infantil amb cançons i danses, ens endinsarem en el món de l'imaginari popular català i coneixerem també el d'altres països, tot motivant els nens i nenes a aprendre l'art de l'escolta. Els contes s'explicaran tot dibuixant-los in situ i les cançons ens acompanyaran en el viatge. Inscriu-te a www.mariajesusolivos.com 

 

2015 ALIAS18:00 Cançons i Danses a càrrec d'Ail'as. Espectacle musical amb cançons, danses i jocs de repertori propi i popular. Un espectacle de música en directe per a fer ballar a infants, joves i no tan joves on no podràs parar de moure el cos.

 

 

 

2016 08_ Scaramouche

23:00. Concert de Swing Manouche a càrrec de Scaramouche . Inspirats per la música de Django Reinhard. Scaramouche interpreten el jazzz Manouche d'una forma variada i personal, però sempre amb la simplicitat i l'alegria característica d'aquest gènere que farà que no puguis parar de moure els peus. El seu repertori va des del swing més clàssic dels cafrès de París fins al funky, la bossa o la rumba manouche, oferint així una visió més diversa i àmplia del Gypsy Swing. 

 

 

 


DIJOUS 18

2016 09_El gran Rebooombori18:30 Espectalce d'animació infantil "El gran Rebooombori" amb la companyia Roger Canals. Espectacle explosiu per agitar el personal. Un remolí que t’envestirà a ritme de música marxosa i estimulant. Cançons, danses i jocs musicals que busquen la participació total dels veritables protagonistes de la festa: vosaltres, el públic! Un grup d’alt voltatge musical i un animador amb humor, ritme i sensiblitat que et proposaran que entris en el seu joc de provocacions, en l’espiral d’un gran re…BOOOM!…bori”

 

2016 10_Viatjazz_a_Nova_ Orleans22:30 Espectacle familiar i Concert de Swing“ViatJazz a Nova Orleans” amb la companyiaRoger Canals. Viatjazz a Nova Orleans” és més que un simple concert de jazz dixieland. És un viatge explosiu i animat cap a Nova Orelans, i a la vegada, és una experiència pictòrica del graffiti. Una audició participativa que reflexiona sobre les emocions més universals de la música trenant un diàleg fantàstic amb l’art urbà; L’spray de colors llampants pinta la música de l’època del blanc-i-negre!.

 

 


DIVENDRES 19

2016 11_Canta'm_un_conte ailas

11:00 Espectacle familiar “Canta'm un conte” a càrrec del grup Ail’as. Tot lligant l’art de la narració oral i l’animació infantil amb cançons i danses, ens endinsarem en el món de l’imaginari popular català i coneixerem també el d’altres països, tot motivant els nens i nenes a aprendre l’art de l’escolta. Els contes s’explicaran tot dibuixant-los in situ i les cançons ens acompanyaran en el viatge.

 


2016 12_Swing-Solo-SwingCats22:00 Taller Swing solo Charleston & autèntic jazz” a càrrec de SwingCats

 

 

 

 

 

2016 13_justswingDJ 23:00. Sessió de Ball amb Justswing DJ una nova manera d'entendre la moguda. Unes sessions de swing aptes per a tots els públics que agraden tant a ballarins com espectadors.

 

 

 

 


 DISSABTE 20

2016 14_Com ressona_el _meu_cos11:00Activitat familiar. Taller “Com resona el meu cos” a càrrec de Mª Jesús Olivos artista resident a EART. Activitat on explorar conjuntament la percepció del so a partir del propi cos i la relació amb un tub de cartró, com a objecte ressonant. Experimentarem la vibració del so i la creació de paisatges sonors. Observarem lesimatges i sensacions que ens provoquen certs sons, per després imaginar en què podríem transformar el tub, revestint-lo de significats propis.Finalment, materialitzarem l’experiència en aquest objecte sonor inventat per nosaltres mateixos.

  

 

2016 15.esbart

19:30 Cos de Dansa de l'Esbart de l'Orfeó Gracienc. El cos de dansa de l'Orfeó Gracienc ofereix un espectacle de dansa tradicional dels països catalans, danses curtes, per a fer un tastet i un agradable passeig per diferents festes i celebracions del calendari tradicional català.

 

 

 

 

 

2016 16_SwingCats lindyhop22:00Classe oberta de Lindy Hop a càrrec de l’Escola de Ball SwingCats Barcelona Aprendre a gaudir la música a traves del cos, aquí tindràs els primers elements per introduir-te en el món dels balls dels swing. El Swing és ritme, espontaneïtat i llibertat. Lindy Hop és un dels balls en parella que es ballaven a ritme de música swing a finals dels anys vint a Nova York, i que des de fa uns anys també es balla aquí a Barcelona.

 

 

 

2016 17_dumpy Lobsters23:00 Concert de Swing amb Dumpy Lobsters. Quintet integrat per cinc músics de Barcelona ben coneguts en l’àmbit del jazz clàssic. DUMPY LOBSTERS (llagostes grassonetes) ofereixen un repertori de temes clàssics del jazz tradicional però conferint-li una gran dosi d’humor, tant en les traduccions de les lletres dels temes que canten com en la relació que poc a poc van establint amb el públic. Un espectacle que pot recordar la manera de fer del llegendari Rat Pack. En definitiva, DUMPY LOBSTERS ofereix un jazz de qualitat però alhora reivindica la importància del que els americans anomenen “Entertainment”.

 

 

 


 DIUMENGE 21

2016 18_Miranius-pamipipa

11:00 Teatre de titelles Miranius” a càrrec de Pamipipa. Surt el sol solet. El cargol treu banya puja la muntanya. Les petites formiguetes van arrengleradetes. L’estrella de la fortuna és al cel amb la lluna... Les cançons tradicionals per als més petits han inspirat aquest espectacle de titelles i cançons, tendre i sincer. 

 

 

 

 

2016 19_Gegant_del_Pi_Pamipipa

18:00.Espectacle familiar El Gegant del Pi” a càrrec de Pamipipa. Un espectacle de titelles gegants per als més petis i de cançons populars i tradicionals amb música en viu. Un espectacle senzill, alegre i interactiu inspirat en les nostres arrels, la vida al camp i les cercaviles de festa major.

 

 

 

2016 20_Chino _ the_big_bet

23:00 Concert de Swing. Chino & The Big Bet. El trio liderat per Chino es composa de Rod Deville al contrabaix i Giggs Nother a la bateria. Duen 5 discs editats, un dels quals amb una la força impressionant de la secció de vents que podrem disfrutar amb Pol Prats y Artem Zhuliev al saxo tenor que aporten els vents huracanats en aquest trio que fa tremolar cada escenari. 

 

 

 


 

 
 
 
>> Inici Serveis Festa Major de Gràcia