Poire Vallvé

- Barcelona 1962

Poire Vallvé

Ha estudiat música al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, amb M. Oltra, R. M. Alcaraz, X. Turull, J. J. Olives...; a l'Escola de Música de Barcelona, amb B. Casablancas; cant, amb J. Alvareda i J. Benet; piano, amb J. Crespo i anàlisi, amb Josep Margarit. En el camp de la direcció, ha estudiat amb J. Prats, E. Ribó, J. Duijck, L. Heltay, P. Cao i un master class amb Eric Ericson, entre altres.

Des de 1995 és professor a la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, actualment imparteix classes a la menció d'Educació Musical, al Grau de Musicologia. És director artístic de l'Aula de Música de la UAB  i dirigeix el Cor (des de 2001) i el Cor de Cambra de la UAB (des de 2011). Havent estat director del Cor Juvenil de l’Orfeó Gracienc i sotsdirector de l'Orfeó amb el mestre Antoni Pérez i Simó, posteriorment ha dirigit per 25 anys l'Orfeó Gracienc de Barcelona, des de l'any 1996 fins la primavera de 2021.

Ha creat diverses músiques pel Centre de Titelles de Lleida, entre les quals destaquen: En Jan titella (1997) per al Palau de la Música, Retaule de Nadal (1999) per al Teatre Nacional de Catalunya i Els Músics de Bremen (2006) per al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. També ha compost diverses obres corals per a adults, joves i infants. En destaquen: Quatre madrigals (1999) per a cor a capella, a més d’un gran nombre d’harmonitzacions per a cor de cançons populars tant catalanes com d’arreu del món i les cantates: Història d’un regal (1998) amb text de Laia Santanach, per a les corals infantils de les escoles públiques de Badalona i La ciutat i la lluna (2002) amb text de Rafel Simó, encàrrec del SCIC i l’Auditori per al 30è Juguem Cantant el 2003 i recomanada pel Fòrum de les Cultures 2004.  Les tres preguntes(2003) amb text de Carles Torner per a la coral infantil Molinet i Festa (2005) amb text de Manuel Forcano per a cor d’adults obra encàrrec de l’Ajuntament de Molins de Rei pel pregó de  festa major. Les danses de la mort per a l'Orfeó Vicentí (2008). La Música, amb text de Rafel Simó per als deu anys de l’escola Oriol Martorell estrenada al Liceu (2008). I diverses mini-cantates anuals (per a escoles) dels Premis Contes Cantats de l'Orfeó Gracienc, des de la primera edició l'any 2007.

També ha estat director músical de diversos muntatges de música i poesia com el Viatge per la Mediterrània amb l’Orfeó Gracienc (festa major-Forum de Barcelona 2004) itinerari de cançons populars de la Mediterrània guiats pels poemes de Manuel Forcano; Nocturns (2005) amb l’Aula de Música de la UAB amb poemes de David Jou i Primavera Oriental (2006) amb poemes Japonesos, xinesos i coreans realitzat conjuntament amb les aules de Dansa i Teatre de la UAB. Ha creat juntament amb Oriol González un espectacle de música tradicional catalana i Jazz-folch amb l'Orfeó Gracienc i Folkincats (2009), i amb Joan Monné, Carles Torné i l'Orfeó Gracienc l'espectacle poètic i musical Salt d'estacions (2010).

Ha compost peces com Born 1714-2014, cantata per a cor infantil, cor de noies i cor adult, amb text de Manuel Forcano per al tricentenari del 1714 i per al 110 aniversari del'Orfeó Gracienc. Haikús en temps de guerra (2016), amb text de M. Martí i Pol, pel cor de la UAB i el cor de Farmàcia de la UB. Universitas, obra encàrrec pel 50 aniversari de la UAB (2017). Manuel Sayrach, poeta de la llum (2018) muntatge poètic musical amb poesia de l'arquitecte Manuel Sayrach i Carreras.

En els darrers anys en la direcció de l’Orfeó Gracienc ha treballat en col·laboració amb Óliver Carrasco i Esther Palacios com a sotsdirectors.

 
 

Amb el suport

              

Ordre TSF/115/2018 de GarantiaJuvenilFons Social Europeu per la qual s'aproven les bases regularitzadores per la concessió de subvencions destinades a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil de Catalunya.