Pablo Larraz

Pablo LarrazPablo Larraz és el director de l'Orfeó Gracienc.

Nascut a Jaca (Osca), inicia els seus estudis musicals a la seva ciutat natal i obté el títol Professional de Piano al Conservatori de Sabiñánigo. Ja a Barcelona, cursa Magisteri Musical a la UAB, obté el títol superior de piano al Conservatori Municipal amb la professora Carme Poch i de direcció coral a l'ESMUC sota la tutela de Josep Vila, Johan Duijck i Xavier Puig.

Al llarg de 20 anys ha pogut treballar amb multitud de formacions. Ha estat director de cors juvenils com el Cor Jove de l'Orfeó Gracienc (2005-2007), Cor Jove del Conservatori de Girona (2013-2019, del qual va ser fundador) i del cor Albada de l'ACM (2007-2013); de cors infantils com el Virolet de Lluïsos de Gràcia (2000 - 2004 i 2008 - 2011); i de diferents cors adults, destacant la seva trajectòria amb el Cor de Cambra de la Diputació de Girona (2008 - 2019), un dels cors més rellevants de Catalunya.

El 2010 va entrar a formar part de l'Orfeó Català com a director assistent i coordinador pedagògic de la formació vocal i musical dels cantants, havent treballat amb Josep Vila i Casañas i amb el prestigiós director anglès Simon Halsey, i el gener 2019 en va ser nomenat Director Principal.

Com a director ha pogut dirigir i preparar les obres més carismàtiques del repertori coral i simfòniccoral, treballant al costat d'alguns dels directors més importants del panorama internacional i nacional com Gustavo Dudamel, Simon Rattle, Valery Gerviev, François-Xavier Roth, Pablo Heras Casado o Victor Pablo Pérez entre d'altres.

Paral·lelament a la seva tasca com a director, l'interès per la veu el va portar a accedir al grau superior de cant històric a l'ESMUC, estudis que va finalitzar el 2019 amb Lambert Climent de professor. Ha pogut completar la seva formació amb cantants de gran prestigi com Marta Matheu, Marta Almajano o Carlos Mena. L'any 2014 va obtenir la Beca Bach, que li va permetre desenvolupar-se com a tenor solista especialitzat en música barroca. Ha pogut interpretar una vintena de cantates de J.S.Bach y el rol d'evangelista de l'Oratori de Nadal del mateix compositor, així com diversos oratoris i composicions de Haendel, Carissimi, Buxtehude o Mozart.

Ha col·laborat amb el Coro Barroco de Andalucía, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Cor Francesc Valls, i amb diferents ensembles vocals especialitzats en música antiga com Música Reservata, la Xantria, O Vos Omnes o Vozes Al Ayre Español.

Actualment és professor dels Cursos de Direcció de la FCEC (Federació d'Entitats Corals de Catalunya) i membre de l'Equip Artístic de la Federació Corals Joves de Catalunya (CJC)

 
 

Amb el suport

              

Ordre TSF/115/2018 de GarantiaJuvenilFons Social Europeu per la qual s'aproven les bases regularitzadores per la concessió de subvencions destinades a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil de Catalunya.