Joan Balcells

- Barcelona 1882

El Mestre Joan Balcells neix l'any 1882 a Barcelona. Va ser deixeble d'Antoni Nicolau i d'Eusebi Daniel a l'Escola Municipal de Música de Barcelona, d'on fóu professor de solfeig des del 1912. Dirigí l'Orfeó Gracienc des de la seva fundació (1904) fins a l'any 1936.

Va composar música per al teatre líric (La Baldufa d'or i Els tres amors del marxant), obres corals (Voltant la Senyera, himne de l'Orfeó Gracienc; Les Ginesteres, Nocturn, etc), música per a cor i cobla (Ascensió, la blavor del mar), harmonitzacions de cançons populars i un bon nombre de sardanes (Rosada, Dansa de Fades, La captiva, Divagant, Una fontana, Festa de garbers, Jovenesa).

En motiu del 125è aniversari del seu naixement l'entitat té previst programar diverses activitats ja sigui de forma directa o promovent la implicació d'altres entitats relacionades amb el mestre Balcells. Les activitats es duran a terme entre els cursos 2006- 2007 i 2007-2008 i en el requadre següent es mostraran a mesura que es programin. Estem oberts a qualsevol proposta d'entitats o particulars. Volem donar les gràcies des d'aquestes ratlles a la col·laboració de la família Balcells.

joanbalcells

Activitat Data
Exposició Pàtria, música i Orfeó Gracienc Juny-juliol del 2007
Concert de l'Orfeó Gracienc i els seu cors 9 - 6 - 2007
Homenatge de l'Associació de Mestres directors 10-12-2007
Edició de l'obra del mestre Balcells

           

 
cartell joanbalcells cartell joanbalcells