Hola, som les veus de l'Orfeó Gracienc i us volem donar la benvinguda invitant-vos a navegar per les nostres pàgines oferint-vos el bo i millor de casa nostra.
Suposem ja que tots sabeu que l'Orfeó Gracienc es fundà l'any 1904 pel mestre Joan Balcells, però... si voleu saber quines són les nostres diverses i variades activitats entreu a les nostres pàgines i sereu ben informats.
Us oferim tot el que tenim: cant coral, ensenyaments musicals, esbart, teatre, cursos..etc. .i esperem veure-us ben aviat per Astúries, 83.
Vindreu?   Gràcies.
Francesc Miñana
President de la Fundació Orfeó Gracienc

 

La renovació del web de l'Orfeó Gracienc ha estat possible gràcies a la colaboració de Logo La Caixa

D’acord amb els estatuts de la Fundació Privada Orfeó Gracienc, constituïda el 22 novembre de 1990 i que consta amb el número 561 amb data de 24 de novembre de 1991 en el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya se’n deriven els següents fets fundacionals.

La finalitat de la fundació és d'impulsar i promoure tota iniciativa cultural, esportiva i pedagògica, i d'una manera especial, la música en els camps d'interpretació i composició, sobretot el cant coral.

L'Orfeó Gracienc, ara sota la forma jurídica de fundació, és una entitat coral que ha desenvolupat una rica tradició de seccions per a donar sortida a tot un seguit de necessitats del seus socis, avui benefactors i que també acull diverses activitats puntuals que contribueixen a la seva diversitat

Poire Vallve és el director musical de la Fundació Orfeó Gracienc.

Dins de la vessant coral és el director de l'Orfeó Gracienc i a més a més el coordinador i qui marca les línies mestres, en coordinació amb els directors respectius, de la resta de cors que conformen la base de la qual s'ha de nodrir l'Orfeó Gracienc: el Cor de Joves de l'Orfeó Gracienc i els Coloraines (Cor infantil) de l'Orfeó Gracienc.

Aquesta coordinació porta a la concreció d'un pla de treball que permet bastir un projecte coral que incorpora  la rica història í tradició de l'Orfeó Gracienc dins d'una visió moderna i avantguardista del cant coral.

Encara que d'història més jove, el cor d'Antics Cantaires de l'Orfeó Gracienc passa a incorporar-se també dins del projecte que desenvolupa la direcció musical.


Cliqueu aquí per conéixer el currículum d'en Poire Vallvé

Col·lectiu d'Entitats Culturals Històriques - G6

logo g6 mini

Els benefactors de la Fundació de l'Orfeó Gracienc gaudiran d'avantatges, descomptes i promocions en les activitats que realitzin les entitats del G6. Consulteu la guia per a conèixer totes les possibilitats que s'ofereixen per als benefactors.

La col.laboració amb d'altres entitats adherides és un orgull per la Fundació: per una banda brindem la possibilitat a aquestes entitats de disposar dels locals de la nostra seu, a través dels convenis i acords pertinents, i per altra banda elles enriqueixen, amb la seva varietat, la diversitat d'opcions d'oci i cultura que es poden realitzar a l'entorn de l’Orfeó Gracienc. Addicionalment, ens donen a conèixer en els seus entorns socials específics.

Aquestes són les entitats amb les que actualment l'entitat hi té algun tipus de colaboració estable o realitzen activitats sota diverses formes amb l'Orfeó Gracienc:

- Helena Teatre

- Companyia de Teatre Monamú

- Espeleoclub de Gràcia

- Penya europeista Torcida Escapulada

- CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana). Gràcia

- Consorci per a la Normalització Lingüística

- Càritas Diocesana de Barcelona

L'entitat també té acords permanents amb federacions d'entitats.

- Federació Catalana d'Entitats Corals

- Agrupament d'Esbarts Dansaires

- Federació d'Entitats Excursionistes

 
 
>> Inici Institució Arxiu històric Activitats i recerca La institució