Timbala 1 Timbala 2 Timbala 3

 

A l'Escola de Música de l'Orfeó Gracienc és possible d'estudiar-hi una gran diversitat d'instruments: ja sigui en forma de classe individual (fins i tot col·lectiva en algun cas concret) o també en el context del pla d'estudis reglat per l'escola i reconegut per la Generalitat de Catalunya.  

Partim sempre d'escoltar la voluntat del nou l'alumne, si és un infant o un adult, si vol fer un recorreugt musical - fins i tot amb caràcter professionalitzador - o senzillament si vol gaudir del plaer i de la sensibilitat que li pot aportar la pràctica de la música a través d'un instrument.  

Recordeu, si no trobeu l'instrument que us interessa ens ho podeu demanar expressament i procurarem que en pugueu rebre el seu ensenyament.

Instruments de vent fusta

Flauta travessera, flauta de bec, clarinet, oboè, saxòfon

Instruments de vent metall

Trompeta, trombó

Instruments polifònics

Piano, arpa, guitarra, acordió

Instruments de percussió

Percussió clàssica, (timbals, xilòfon, caixa...)

Percussió ètnica (yembé, congas, tambors d'acer...)

Instruments de corda

Violí, viola, violoncel, contrabaix

Instruments de la música moderna i el jazz

Bateria, baix elèctric, guitarra elèctrica

nadons2
   "L'aliment vocal que dóna la mare al seu fill és tan important per al seu desenvolupament com la seva llet"


  Alfred Tomatis

 

 

 

 DESPERTAR A LA MÚSICA”


Vine a l’Orfeó Gracienc amb el teu fill/a a gaudir de l’experiència de compartir moments de música.

L'Escola de Música de l'Orfeó Gracienc pel curs 2014-15 ofereix el “Despertar a la Música”, activitat musical destinada als nens/es més petits.


Els horaris durant el curs són els següents:


DEPERTAR A LA MÚSICA


NADONS: (de 2 a 12 mesos). Una sessió setmanal. Els dimecres, de 16.15 a 17.00 h.

PETITONS: (1 any) Una sessió setmanal. Els dimecres, de 17.00 a 17.45 h.

PETITS: (2 anys) Una sessió setmanal. Els dilluns de 17.00 a 17.45 h


EMOG 2019

Escola autoritzada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a impartir ensenyaments musicals fins el quart curs de nivell mitjà.

Història i context

L’Escola de Música i Dansa de l’Orfeó Gracienc arrenca de la tradició de l'Orfeó Gracienc  de donar una formació musical als cantaires que des de l’any 1904 han anat formant l’entitat. L’actual escola, creada el 1975 pel mestre Antoni Perez i Simó, va néixer en interpretar i conduir la demanda musical dels cantaires de l'Orfeó Gracienc, no debades el mateix mestre Pérez i Simó era també el director de l'Orfeó Gracienc. L'Escola de Música i Dansa de l'Orfeó Gracienc, ja sigui per la seva natura intrínseca, per la seva tradició, per l'entitat  on està inserida té unes potencialitats i unes possibilitats de formació que la fan, per definició, diferent de qualsevol altra escola. L'escola disposa de tots els serveis i espais

que l'Orfeó Gracienc posa a la seva disposició per tal de dur a terme les seves activitats de forma qualitativa al servei de l'alumnat i del professorat, així disposa d'Auditori, sales d'assaig, sales insonoritzades, i espais diversos per donar resposta a totes les necessitats formatives.

Llegir més...Presentació

Jordi Consegal

Professor de piano i de violí. Ha estudiat piano amb Ma Jesús Crespo i Luiz de Moura Castro al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Els  estudis de violí  els ha realitzat amb  els professors Rosa García Faria, Xavier Turull, Josep Mª Alpiste i Evelio Tieles al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i del Liceu.

Cursos d'anàlisi musical amb Josep Margarit Dalmau i Pedro Purroy.

Estudis d’Història de l’Art en la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

El seu interès per la pedagogia musical el porta a completar la seva formació estudiant diferents mètodes d'ensenyament musical: mètode Willems amb J. Chapuis, mètode Ireneu Segarra, pedagogia musical amb Jos Wuytak, mètode Cos Art amb Yiya Díaz i d'altres sempre relacionats amb l'aprenentatge musical i els processos cognitius.

Dedicat a l'ensenyament de la música des del 1985 i a la organització d'escoles de música des de 1995, centra el seu interès en la renovació metodològica a partir de l'observació i l'anàlisi dels processos d'aprenentatge per tal de millorar l'apropament de la música a totes les persones de forma lúdica i significativa.

MATRÍCULA OBERTA

EMOG 2019Pla d'Estudis

Escola de Música autoritzada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. El període de matrícula és obert. Es guia pel calendari escolar. A l'enllaç amb els horaris podreu trobar tots els ensenyaments de l'escola previstos. L'horari d'atenció al públic a Secretaria de l'Orfeó Gracienc és de 17:00h a 20:00h, de dilluns a divendres. Podeu sol·licitar una entrevista amb la direcció per tal de conèixer i determinar l'itinerari educatiu musical més adequat d'acord amb les vostres característiques. Les sessions de cor es desenvolupen dins de l'Escola Coral de l'Orfeó Gracienc.


itineraris

Segueix el teu propi itinerari musical:

      • Itinerari coral

      • Itinerari instrumental: pot ser complet o personalitzat. Quins instruments?

      • Preparació de proves d'accés als Conservatoris

 

Observacions

Per cursar l'itinerari instrumental cal fer una matrícula específica.

Si se sap quin instrument es vol fer es pot començar l'itinerari instrumental sense fer la rotació.

L'estudi d'un instrument dóna dret a la participació en un grup instrumental (en el moment que ho determini el professor) i als assaig i actuacions amb la repertorista de forma gratuïta.

L'alumne que tria itinerari instrumental es veu beneficiat a nivell econòmic si continua cantant. Els infants que s'inicien en l'instrument a partir de l'escola coral gaudeixen de preus específics més econòmics.

 

Oferta educativa

Cliqueu a sobre de cada apartat per veure totes les activitats o descarregueu-vos el tríptic resum. També podeu consultar consultar aquí els horaris de cada grup.

[Atenció!!! horaris pendents d'actualització, consulteu amb secretaria].

CURSOS PRENATALS (Per parelles i dones gestants)

      • Cursos trimestrals: 4 sessions en dissabte al matí en tallers de tardor, hivern i primavera. 
 

Amb el suport

              

Ordre TSF/115/2018 de GarantiaJuvenilFons Social Europeu per la qual s'aproven les bases regularitzadores per la concessió de subvencions destinades a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil de Catalunya.