Els més petits de  COLORAINES

també canten

 

coloraineslogo

PROPOSEM:

 •     Desenvolupar en els infants el gust i l’interès per la música i el cant.
 •     Experimentar mitjançant diferents instruments, jocs,  danses i cançons tots els components de la música (pulsació, ritme, melodia, qualitats del so...)
 •     Aprendre a cantar en grup i valorar la feina conjunta.
 •     Iniciar-se en la comprensió del gest de direcció.
 •     Potenciar la creativitat musical dels infants.

A QUI VA ADREÇAT?

Infants de 3 anys i/o que cursin   P3

 •     Un màxim de 10/12 infants.
 •     Temps de durada 45 minuts
 •     Horari: dimecres de 17:45 a 18:30

Informació

C/ Astúries 83    93.237.43.02 / 93.237.46.81

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

coloraineslogo

COLORAINES DE L'ORFEÓ GRACIENC

  1955-1968

Coloraines, el cor infantil de l’Orfeó Gracienc, va ser fundat l’any 1955 d'acord amb la Secció Orfeònica del mateix i el seu director, el Mestre Antoni Pérez Simó, tot i que des del 1904  ja hi havia havia nens que cantaven amb els adults de l'Orfeó i que rebien ensenyaments musicals específics.El darrer trimestre del 1954 ja començaren els assaigs amb nombrosos infants. Mª Empar Ribera, havent acabat els estudis musicals de direcció amb la nota màxima, acceptà de fer-se càrrec dels cantaires.El 5 de febrer de 1955 donaren una primera audició en motiu de la clausura del pessebre, que es feia cada any a l'Orfeó.La secció infantil es va crear dintre el marc del 50è aniversari de l'Orfeó Graceinc i, el 30 d'abril de 1955, amb un concert extraordinari per celebrar les noces d'or de l'entitat, s'inaugurà la secció que funcionaria sota la direcció de Maria Pacreu (llavors també solista de l'Orfeó) i Mª Teresa Balcells. Més tard es feren càrrec dels petits Mª Carme Castellà i Montserrat Guinart.

  1969- 1988

L'any 1969 s'inscrigué a la secció Infantil per primera vegada al SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) amb el nom de COLORAINES de l'Orfeó Gracienc.La coral va començar com una formació musical global de cant i intruments. Més tard es formà l’Escola de Música de l’Orfeó Gracienc. Entre 1979 i 1988 la secció infantil va ser dirigida per en Pelegrí Bernial.

   1988 - 2006

L’any 1988 la coral començà una nova etapa amb en Poire Vallvé com a director i responsable dels diversos cors infantils. En aquell any la coral tornà a formar part del SCIC i des de llavors ha participat a totes les trobades i concerts organitzats per aquest moviment coral. El curs 1991-92 la coral s’amplia i es divideixen els nens en tres grups (petits, mitjans i grans) i entren a formar part de l’equip de direcció l’Eulàlia Ramos i l’Anna Valls. Al setembre de 1993 s’incorpora a l’equip l’Esther Palacios donada la necessitat de fer un quart grup degut a l’ampliació del nombre de nens a causa de la unió entre l’assignatura de Cant Coral de l’escola de música i la coral infantil. El curs següent la coral torna a tenir tres grups per edats degut a la nova separació de l’assignatura del Cant Coral i coral infantil. Durant aquest temps el cor va participar en nombroses activitats proposades pel SCIC de les qual cal destacar especialment l’intercanvi amb un cor infantil de València que va permetre viatjar fins a allà als nens i nenes dels grups de mitjans i grans i acollir a casa seva els valencians, fet que va ser una gran experiència tant musical com humana.Amb el temps és necessari reestructurar l’equip de direcció, pel que el curs 1998-99 s’incorpora la Marta Rodoreda per dirigir el grup de petits i més endavant, el 2000-01, la Marta Narberhaus.

Coloraines també ha participat en diferents enregistraments de compactes que han fet cors del SCIC.El gener de 2002 el grup de grans va participar en l’enregistrament de la cantata Un concert desconcertant d’Antoni Ros Marbà que es va fer a l’Auditori de Barcelona.Entre gener i abril de 2003 el grup de mitjans va participar en l’enregistrament de La ciutat i la lluna de Pore Vallvé.El curs 2002-03 la coral recupera l’antic nom Coloraines i per aquest motiu incorpora els mocadors de colors a l’uniforme.Durant el curs 2003-04 i degut a la maternitat de dues de les directores s’afegeixen a l’equip la Guida Sellarès i la Clara Prats. El curs següent entra a formar part de l’equip de direcció la Roser Simeon i s¡ncorpora com a pianista en Paul Perera. L’any 2005 en motiu del 50è aniversari de Coloraines es realitzen algunes activitats extraordianàries. El viatge a Mallorca on vam estar acollits a les cases dels cantaires d’una coral d’allà va ser una gran aventura per a tots.

Al juny de 2005 vam celebrar el Concert del 50è aniversari en que vam convidar la coral El Molinet de Molins de rei i junts vam interpretar la cantata Les tres preguntes que va dirigir el mateix compositor, Poire Vallvé.

Durant aquest temps  la secció infantil també ha tingut pianista durant els assaigs. Han col·laborat amb la seva tasca d'acompanyament i suport musical a Coloraines els pianistes Elisabeth Fusté, Maria Blazquez, Pablo Larraz, Paco Salavert i actualment Paul Perera.  

   2006-2015

EL curs 2006/2007 s'inicia amb la Núria Serra una nova proposta, l'Orfeó menut, adreçada a nens de 3 anys. El curs següent s'incorpora a l'equip la Clara Sunyer i el curs 2009/2010 s'incorpora la Clara Florit. Durant aquest curs s'implementa el nou model d'Escola Coral de l'Orfeó Gracienc que reforça els ensenyaments que reben els infants de coloraines incardinat-se novament amb l'Escola de Música en un projecte pedagògic conjunt. Aquest mateix curs arrencà amb la participació dels coloraines a la Festa dels Súpers. Poc després s'incorporen a l'equip de direcció la Marifé Santín i en Paul Perera, fins aleshores pianista.  Més endavant també en formarien part la Laia Santanach i en Joan Fonoll, i, el curs 2013-2014 la Júlia Olivés. Durant aquests anys coloraines ha realitzat actuacions al Tradicionàrius, a l'Auditori de Barcelona, el projecte de contes cantats o la trobada amb d'altres corals infantils Durant el curs 2012/2013 Coloraines realitza el seu concert de Nadal amb l'Orfeó Gracienc i tots els cors de l'escola coral al Petit Palau de la Música Catalana i el el Nadal del 2014 amb l'Orfeó i tota l'Escola Coral al Palau de Congressos de Catalunya. Des des de l'any 1996 en Poire Vallvé, com a director musical de l'Orfeó Gracienc, és la persona que defineix les línies estratègiques del conjunt de l'Escola Coral de l'Orfeó Gracienc i per tant també de la seva coral infantil.

 

2015 coloraines logo

Des del 1904 l'Orfeó Gracienc ensenya els infants a cantar i des del 1955 sota el nom de Coloraines. Els infants s'incïen als 3 anys  i obtenen una formació que els hi permetrà si ho desitgen cantar al Cor de Joves i a l'Orfeó Gracienc. 

El projecte d'escola coral i musical de l'Orfeó Gracienc és propi, qualitatiu i d'actualització constant.  L'entrada a Coloraines permet a l'infant, accedir tot el capítol  d'ensenyaments musicals de l'entitat, amb escola de música pròpia, sota condicions molt avantatjoses.

20101218concert Nadal Coloraines grup

20100515Cors amb Cor Auditori Coloraines

A l'Auditori de l'Orfeó Gracienc A l'Auditori de Barcelona

20110123coloraines taronges Tradicionarius

20101108presentacio llibre cants

Els taronges al Tradicionàrius A la sala d'assaig de l'OG.

20110521coloraines portes obertes

20100411Trobada de corals Igualada Coloraines

Els blaus a la jornada de portes obertes de l'Orfeó Gracienc Trobada de corals a Igualada

Cerdanyola Contes Cantats 2011 4web

auditori Juguem Cantant 2011 2web

Els contes cantats "Juguem cantant" del SCIC

 

 Us convidem a que descobriu les nostres activitats i totes les possibilitats que s'obren en formar part d'una enntitat coral i musical com és la nostra, l'Orfeó Gracienc.

CURS 2015/2016

INSCRIPCIÓ OBERTA

El cant coral és la primera raó de ser de l'Orfeó Gracienc, els infants poden comencen a prendre-hi contacte a partir dels 3 anys. La combinació d'horaris i estructuració amb l'Escola de Música de l'Orfeó Gracienc en un projecte musical global de l'entitat permet als infants que ho desitgin iniciar també itineraris instrumentals a l'escola entre moltes altres possibilitats. Podeu consultar les possibilitats a secretaria o a l'apartat del web de l'escola de l'Orfeó.

BLAUS  3 anys (cliqueu per a més informació)

Dimecres de 17:45 a 18:30

Treball de sensibilització pel cant coral. Desenvolupament en els infants del gust i l'interès per la música i el cant. Treballen els diferents components de la música (pulsació, ritme, melodia, qualitats del so...) a través de titelles, objectes, personatges i instruments que il·lustren les cançons i exercicis.  

VERDS  4 anys (P4)

Dimecres de 17:30 a 18:45 que inclou la sessió de cor i la de llenguatge

Treball de desenvolupament de la veu. Es cerca crear l'interès i sensibilitzar en el treball del cant en grup. Es prioritza un aprenentatge del cant coral motivador i lúdic, sempre pensant en les edats dels cantaires.  

VERMELLS     5,6 anys (P5, i 1r)

Dimecres de 17:45 a 19:15 que inclou la sessió de llenguatge musical i la sessió de cor.

Treball d'iniciació al cant coral. S'aprenen cançons de repertori variat (canço catalana, d'autor, popular d'arreu...). Sensibilització auditiva a través del joc, la dansa i el moviment. Es prioritza un aprenentatge del cant coral motivador i lúdic, adequat a les edats i prioritats dels cantaires. Participen de les activitats organitzades pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC).  

TARONGES    7,8,9 anys (2n, 3r, 4rt)

Dilluns de 17:45 a 19:45 que inclou la sessió de llenguatge musical i la sessió de cor.

Treball més sistemàtic de vocalització i de preparació del cos per cantar. S'emfatitza el treball de relaxació i respiració per a una bona emissió de la veu. S'aprenen cançons de repertori variat (cançó catalana, d'autor, popular d'arreu...). S’inicia el treball de la polifonia a través del cànon. Es potencia l’expressivitat i el moviment a través de jocs musicals o d’improvisació. Participen de les activitats organitzades pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC).

LILES     10 a 15 anys (5è fins a 3r ESO)

Dilluns de 17:45 a 20:00 que inclou la sessió de cor i la sessió de llenguatge.

Treball important de tècnica vocal i per veus en iniciar cada assaig. El repertori és a 2 i 3 veus i a l'uníson per treballar l'empast. S’aprofundeix en l’expressivitat de l’obra i les dinàmiques que marca l’autor, vetllant per un rigor en l’afinació, el ritme i la musicalitat. Repertori variat, tant pel que fa als autors com en idiomes.  Treballem sempre amb pianista.

Nota per a tots els grups:

En cas que un infant ja faci llenguatge musical en un altre centre no caldrà que el faci a l'Orfeó, tot i que ho haurà d'acreditar. Així, l'infant només caldrà que assisteixi a la sessió de cor.

Més informació a la secretaria de l'Orfeó  Gracienc.

Tarda de 17:00 a 20:30

Telèfon: 93 2374302

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Moltes gràcies pel vostre interés.

coloraineslogo

 

              

Curs 2017-2018

 

Aquí podeu escarregar-vos el document informatiu per a les famílies.

 

CALENDARI BÀSIC D’ACTIVITATS CURS 2017 – 2018

 • 16 d’octubre reunió de famílies de TARONGES i LILES 19:15 a 19:45
 • 18 d’octubre reunió de famílies de BLAUS, VERDS i VERMELLS de 17:45 a 18:15
 • 4 i 5 de novembre TOTS Sortida de cap de setmana (BLAUS i VERDS només diumenge).
 • 16 de desembre TOTS Concert de Nadal amb Cromàtics. 12h.
 • Març/abril TARONGES i LILES Intercanvi amb Palafrugell
 • Maig VERMELLS (i potser VERDS) Juguem Cantant del SCIC
 • 5 o 6 de maig LILES assaig Un pont de cançons (pendent confirmar data)
 • 2 de juny LILES Un pont de cançons a l’Auditori.
 • 16 de juny TOTS Concert de final de curs amb Cromàtics
 • 30 de juny TARONGES i LILES Concert del SCIC
 • 5-9 de setembre (pendent de confirmar) TARONGES i LILES Viatge a Bèlgica

 

Més informació a la secretaria de l'Orfeó  Gracienc.

Tarda de 17:00 a 20:45

Telèfon: 93 2374302

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Més Articles...

 
 
>> Inici Escola Coral Cor Infantil - Coloraines Grups Escola Coral Coloraines (Cor Infantil)